ΠΡΩΤΟΠΟΡΟI

Σ.Ε. Ο.Α.Σ.Θ. 2005

ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ


Πενθήμερη εκδρομή στην αιώνια πόλη

Την αιώνια πόλη επισκέφτηκαν οι Πρωτοπόροι, μετά την λήξη της ποδοσφαιρικής σεζόν 2009-2010, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους και έζησαν ένα αξέχαστο πενθήμερο (24-28.06.2010), απολαμβάνοντας τις ατέλειωτες ομορφιές της Ρώμης.
Στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων της ομάδας, δεν συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές λόγω κάποιων οικογενειακών υποχρεώσεων και οικονομικών δυσκολιών, δεδομένου ό,τι τα έξοδα της εκδρομής βάρυναν τους ίδιους τους εκδρομείς.
Τα είκοσι έξι (26) συνολικά άτομα που συμμετείχαν, πέταξαν με την Alitalia απ ευθείας από Θεσσαλονίκη για Ρώμη και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Royal Santina **** στο κέντρο της πόλης.
Η χαρά και η ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, αποτύπωνε το πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε, τόσο στις ξεναγήσεις όσο και στον ελεύθερο χρόνο.

Η ξενάγηση ξεκίνησε την πρώτη ημέρα από το Βατικανό το σύμβολο της καθολικής εκκλησίας και ολοκληρώθηκε την δεύτερη ημέρα σε όλα τα άλλα βασικά αξιοθέατα της Ρώμης.
Για τις τρεις (3) τελευταίες ημέρες, δόθηκε από τον Αρχηγό της αποστολής κ. Δημήτριο Θεμελή η δυνατότητα να οργανώσουν το πρόγραμμά τους όπως ήθελε ο καθένας καλύτερα καθώς ο χρόνος ήταν πλέον ελεύθερος.
Με τη συναίνεση όλων, ο Συμεών Παπαδόπουλος, καλός γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, οργάνωσε τις μετακινήσεις για επισκέψεις σε περισσότερα αξιοθέατα, για ψώνια και φαγητό.
Ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο, οι Πρωτοπόροι έδειξαν πραγματικά ό,τι είναι ομάδα και δεν διασπάσθηκαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι μαζί και ελάχιστες φορές σε δύο (2) γκρουπ, ανάλογα με τις προτιμήσεις και να περιπλανώνται στους δρόμους της πόλης ξέγνοιαστοι απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα μιας Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
Η βραδινή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα καθώς γινόταν πηγαδάκια μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και συζητήσεις γενικού περιεχομένου συνοδευόμενες με ποτό.

Ο χρόνος παραμονής στη Ρώμη πέρασε πολύ γρήγορα, με αρκετή κούραση από περπάτημα, αλλά το χαμόγελο στα χείλη όλων δεν έσβησε, ακόμη και την ώρα της επιστροφής, γιατί αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή αυτή που πραγματοποίησαν με τους Πρωτοπόρους.
Η Διοίκηση της ομάδας, είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την έκβαση της εκδρομής και ελπίζει ό,τι στην επόμενη εκδρομή, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, να συμμετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας.