ΠΡΩΤΟΠΟΡΟI

Σ.Ε. Ο.Α.Σ.Θ. 2005

Πρωταθλητές 2009 - 2010


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές

Οι πρωταθλητές μας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο μετά την απονομή του τρόπαιου

Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, η ποδοσφαιρική σεζόν 2009-2010, με την τελετή απονομής των τρόπαιων, που οργάνωσε ο Τομέας Αθλητισμού του Ε.Κ.Θ.
Της απονομής, προηγήθηκε ως είθισται ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΕΛΤΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (1-3) και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα μεγάφωνα του σταδίου ανακοίνωσαν τους ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ πρωταθλητές του εργασιακού πρωταθλήματος και η συγκίνηση των παικτών μας ήταν έκδηλη, όταν ο αρχηγός της ομάδας Μόσχος Άγγος παρέλαβε το κύπελλο από τον Οργανωτικό Γραμματέα του Ε.Κ.Θ. κ. Δημήτριο Σαμπάνη.
Η ποδοσφαιρική ομάδα των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ., για πολλοστή φορά στην πεντάχρονη ιστορία της, έδωσε δείγματα αθλητικής αρετής και δικαίωσε τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά της και τη στηρίζουνε.

Η σημαντικότερη στιγμή για τον αρχηγό της ομάδας Μόσχο Άγγο που παραλαμβάνει το κύπελλο από τον Οργανωτικό Γραμματέα του Ε.Κ.Θ. κ. Δημ. ΣαμπάνηΗ φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, προδιαγράφηκε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και την μετέπειτα πορεία των προπονήσεων τόσο πριν την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού ο ξεχωριστός τεχνικός ηγέτης κ. Απόστολος Πέτκος, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα, με το δικό του ήρεμο και μοναδικό τρόπο, να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών που έδωσαν κάτι παραπάνω των προσδοκώμενων.
Παίρνοντας τη σκυτάλη του πρωταθλητή, από την πρώτη αγωνιστική, οι Πρωτοπόροι βρέθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν επέτρεψαν σε κανέναν ούτε να σκεφτεί τη θέση αυτή.
Παρότι από τη πρώτη στιγμή δεν έλειψαν οι τραυματισμοί, που κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράσης επί μακρόν πολλούς βασικούς παίκτες, το πλούσιο ρόστερ των Πρωτοπόρων ανταποκρίθηκε με επιτυχία και η ομάδα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα με πέντε (5) βαθμούς διαφορά, έχοντας μόνο μία ισοπαλία και οκτώ (8) νίκες.
Το ταξίδι ήταν μακρύ καθώς υπολειπόταν ο δεύτερος γύρος, με τους αντιπάλους να προσδοκούν σε στραβοπάτημα των Πρωτοπόρων για να γίνουν υποψήφιοι διεκδικητές.
Το πάθος των παικτών μας, παρέμεινε αμείωτο σε όλο το δεύτερο γύρο και ο πολυπόθητος στόχος επιτεύχθηκε, σημειώνοντας εννέα (9) νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια παραμένοντας στην κορυφή αήττητοι, με (52) βαθμούς και με διαφορά δέκα πέντε (15) βαθμούς από το δεύτερο.
Αξιοσημείωτο επίσης, το γεγονός ό,τι οι Πρωτοπόροι όπως και πέρσι, είχαν επίθεση "φωτιά" με (82) τέρματα και σαφώς "γρανιτένια" άμυνα, που δέχτηκε μόνο (18) γκολ, επισημαίνοντας ωστόσο την τεράστια προσφορά του τερματοφύλακα ΤΣΙΜΠΟΥΚΑ, που πέρα από τα κύρια καθήκοντα του, μας εξέπληξε με τη δυνητική του ικανότητα στα στημένα χτυπήματα φάουλ και πέναλτι.
Πλουσιότεροι κατά έναν τίτλο από φέτος οι Πρωτοπόροι και περήφανοι για το αξιοζήλευτο έργο τους βλέπουν την επόμενη χρονιά με την ελπίδα ό,τι η διοργανώτρια αρχή, θα αναβαθμίσει το θεσμό.

Περήφανοι για το τρόπαιο ο Γενικός Αρχηγός κ. Δημ. Θεμελής και ο προπονητής κ. Απ. Πέτκος Άγγος και Μήντσιος δοκιμάζουν τα καράτια των μεταλλίων Ξεχωριστές προσωπικές φυσιογνωμίες με αδαμάντινο χαρακτήρα ο Στέργιος Πουρζιτίδης (ΠΟΥΡΖΙ) και ο Γεώργιος Χατζηκωνσταντινίδης (ΧΑΤΖΙ)