ΠΡΩΤΟΠΟΡΟI

Σ.Ε. Ο.Α.Σ.Θ. 2005

Πέντε (5) χρόνια δυναμικής παρουσίας


Γιόρτασαν τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων ύπαρξης τους

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Δημ. Τσερμενίδης εν μέσω των ποδοσφαιριστών κόβει την τόυρτα για τα πέντε χρόνια δυναμικής παρουσίας

Παρουσία του Προέδρου του Συνδικάτου κ. Δημητρίου Τσερμενίδη, οι Πρωτοπόροι γιόρτασαν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, σε οικογενειακή ταβέρνα στον Εύοσμο, τα πέντε χρόνια της ύπαρξής τους.
Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Δημήτριος Θεμελής στο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, αναφερόμενος στα χρόνια που πέρασαν λέγοντας:
Ένα αστέρι εμφανίσθηκε πριν από πέντε χρόνια στον αθλητικό ουρανό, που διατήρησε την λαμπρότητα του μέχρι σήμερα.
Αναφερόμαστε σαφώς, στην ποδοσφαιρική ομάδα των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. που  φέρει το όνομα "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ" και ιδρύθηκε το 2005 με τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων των τότε Σωματείων.
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ό,τι οι Πρωτοπόροι όλα αυτά τα χρόνια θα γινόταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για το πρότυπο ομάδας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έπαιζε στα αθλητικά δρώμενα.
Το υπέρμετρο πάθος και η αφοσίωση των ανθρώπων της Διοίκησης, με την κατάθεση ψυχής των ποδοσφαιριστών, παλιών και νέων, έκαναν την ομάδα δακτυλοδεικτούμενη και την διατήρησαν στην κορυφή της δημοσιότητας με τις αλλεπάλληλες κατακτήσεις τίτλων.

Η πρωτότυπη τούρτα που επιμελήθηκε ο αρχηγός της ομάδας Μόσχος Άγγος Πέντε χρόνια δυναμικής παρουσίας, με τη στήριξη, αρχικά του Συνδικάτου και μετέπειτα του Συνεταιρισμού Εργαζομένων, δια του προέδρου μας κ. Δημητρίου Τσερμενίδη και του Γ.Γ. κ. Κων. Αγγελούδη, οι Πρωτοπόροι δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από μια επαγγελματική ομάδα, καθώς τους παρασχέθηκαν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουν τους στόχους που έθεταν κάθε φορά. Τρεις (3) φορές ανακηρύχτηκαν πρωταθλητές, δύο (2) φορές κατέκτησαν το κύπελλο και τρεις (3) φορές το Super Cup. Οκτώ (8) συνολικά τρόπαια σε διάστημα πέντε χρόνων, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος άθλος αυτών των παιδιών, που συνδύασαν έντεχνα, εργασία, αθλητισμό και οικογένεια.
Παρότι καταπονήθηκαν αρκετά, με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, δεν λύγισαν ποτέ και πάντα έφεραν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους, γεγονός που δεν άρεσε σε κάποιους και στην ιδέα απώλειας ενδιαφέροντος για το θεσμό, φρόντισαν επιμελώς να στερήσουν την ευκαιρία από τους Πρωτοπόρους να κατακτήσουν εφέτος το νταμπλ χτυπώντας έτσι το αθλητικό μονοπώλιο του Ο.Α.Σ.Θ.
Γι αυτούς λοιπόν τους ήρωες, η σημερινή μέρα, είναι μέρα γιορτής και αποτελεί πλέον σταθμό στη χρυσοσέλιδη ιστορία των Πρωτοπόρων, για τα πρώτα πέντε (5) λαμπρά χρόνια.
Τα θερμά συγχαρητήρια δέχτηκαν οι πρωταθλητές μας και από τον Πρόεδρο μας κ. Δ. Τσερμενίδη, που τόνισε με νόημα τη συναδελφική αλληλεγγύη και επαίνεσε το έργο των ανθρώπων της Διοίκησης της ομάδας.